O TEM, KAKO SEM NAREDIL LAZANJO

Torej. Zadnje čase se vse vrti okoli seznamov. Verjetno, ker razmišljam samo še o diplomi in poskušam bit čimbolj sistematičen. Zato tudi še vedno razmišljam o seznamu vsega, kar bi imel vedno doma. Tako, da tudi to še pride. Pa o seznamu vseh jedi, ki jih znam skuhat tudi. No, še posebej tistih za katere se rabi manj kot 20 minut, da se jih skuha.

Danes sem imel malo več časa kot ponavadi, zato sem se lotil večjega podviga:

PRVA LAZANJA:
(recept za eno preprosto lazanjo)

Pri lazanji moramo pripraviti tri stvari:

1. Testenine. Testenine se kupijo, takšne že skuhane za lazanjo, jaz jih ponavadi sicer kuham potem toliko, da se zmehčajo. Kakšnih pet minut, čeprav ne bi bilo potrebno.

2. Meso. Mleto meso na nekaj olja podušimo in dodamo malo rožmarina in timijana ter solimo. Na koncu dodamo še malo paradižnikove mezge, ampak samo toliko, da meso ni suho.

3. Bešamel. V čisto malo mleka, dodamo ščepec moke ter dodamo še malo parmezana ter kakšnega drugega sira in še malo muškatnega oreščka, nato pa počakamo, da se omaka zgosti. Če je pregosta dodamo mleko, če pa je preredka dodamo še malo moke.

Potem vse skupaj zložimo v kakšno pripravno posod za v pečico po metodi testenine-bešamel-meso-testenine ter vse skupaj posujemo s sirom in v pečici pečemo 30 minut na 200C.


Možnost za zafrknit: 7/10 (tole res ni jed za prvo kuhanje, ampak, če imate že malo prakse, še posebej z mesom, se kar da)
Umazanija: 7/10 (se umaže kar par reči, čeprav priprava traja tako dolgo, da se vmes vse pomije)
Užitnost: 8,5/10 (sicer se moram še malo izuriti, ampak je lazanja itak moja najljubša jed)

Tako. Moram priznati, da še kar nekaj vaših (sladkih) receptov leži v mojem inboxu in jih imam namen pripravit. Problem je le v tem, da le redko kaj spečem in trenutno pišem še zadnje strani diplome, tako da živim samo še od oreščkov. In ledenih kock.

Ampak! Bom tudi te naredil v kratkem. To pa zato, ker bom kmalu končal tole diplomo. Potem bom pa kuhal.

Danes brez vprašanja. Ker je pač sreda. In ob sredah nimam vprašanj.

9 komentarjev:

  1. ne!!! lazanja!!! naslednjič se povabimo! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ah, katja me je prehitela.
    hotela sem napisat, da mislim, da je čas, da nas spet kaj povabiš. in vprašaš kaj bi jedel.. in zdaj bo tako lepo sedet na tvojem oknu.. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. ja, sladoled za posladek prineseva s sabo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kapo dol, da se lotiš takšne kuhe od pisanju diplome...

    OdgovoriIzbriši
  5. vidim, da pečica laufa na polno :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako je pa zdajle zadišalo ven iz ekrana :))! Super, da sta si s pečico že bolj domača :) (brez kakršnihkoli 'hujših' posledic :).

    OdgovoriIzbriši
  7. Definitivno se s pečico navajava drug na drugega:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Oh, lazanja <3
    Ko jo sama naredim, takrat živim samo od tega (za kosilo, večerjo in zajtrk pa mogoče še eno kosilo).

    Če te bom kdaj srečala na kakšnem pomladnem prebujenju ti bom podtaknila malo škatlico ledenih kock.

    OdgovoriIzbriši