O TEM, KAKO SE SELIM

Prav smešno se mi zdi, da imam v različnih obdobjih težave z kuhanjem različnih reči. Še pred kratkim mi ni in ni šlo kuhanje zelenjave, sedaj pa imam večje težave z mesom. Domišljam si, da je to zato, ker se počasi izboljšujem in vse bolj opažam kakšne neumnosti sem včasih počel. Zato sem se včeraj tudi odločil, da si pripravim en fin zrezek. Vegetarjanci si prosim zatisnite oči.

EN FIN ZREZEK:
(recept za en zrezek)

Ponavadi ne kompliciram in kupujem kar pakirano meso, čeprav bi kdaj lahko šel tudi k mesarju. Tako sem kupil roastbeef. Ponev torej postavimo na rahel ogenj, jo naoljimo in počakamo, da se malo segreje. Zrezek med tem malo popivnamo, posolimo ter nanj položimo vejico rožmarina ter vse skupaj malo potolčemo. Samo ne preveč. Nato ga postavimo na ogenj. Čez par minut zrezek obrnemo. Zrezek je kar kmalu pečen, predolgo ga ne smemo peči, drugače ne bo več sočen. 
Možnost za zafrknit: 7/10 (tudi če naredimo vse ok se zna kaj ponesrečit)
Umazanija: 5/10 (ponve ni tako težko pomit, res pa jo je treba malo podrgnit)
Užitnost: 6/10 (tale zrezek je bil ok. Mi je pa uspel tudi že veliko boljše)

Po pravici povedano sem danes naredil veliko boljši zrezek. Piščančji file sem obložil s panceto in sirom in je na koncu zelo dobro uspelo. Ampak nisem nič poslikal. Bom naslednjič. Moram še malo povadit. 

Aja! Pa selim se. Na primorsko. Ker sem slišal, da imajo dobre njoke. Pa tudi zaradi službe. Ker tudi še študiram se mi zdi, da se moje študentsko življenje šele začenja, ker bom tako kot večina študentov precej vikendov hodil domov v Ljubljano. 

Kam pa bi se vi preselili, če bi se lahko kamorkoli?



14 komentarjev:

  1. o blagor da greš iz te bedne megle na sonce in +! če bi lahko šla kamorkoli bi spokala v provanso:p

    OdgovoriIzbriši
  2. uu ja, v deželo rožmarina greš!

    OdgovoriIzbriši
  3. hehe zrezki so že fajn, če so le pripravljeni na pravi način ;)

    Hm selila bi se pa nekam kjer je toplo in kjer so valovi, pa tud če ni valov je ok, glavno da je morje. :)
    Še vedno sanjam o Avstraliji, že od malih nog. Al pa Danska lol , sam tja bi sla iz cist drugih razlogov. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. A k nam te bno prineslo...lepo, bom bližje za kako dobro kosilo :D

    Če bi se lahko preselila...nekam na Škotsko, v Čile al pa na Goričko - a je tam slučajno tud megla??? Če je, potem ostanem kar tukaj.
    Bi se blo pa že ful fino preselit v hišo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nasvet: ko pečeš roastbeef, ali pa biftek, skratka govedino, jo soli šele potem ko je že pečena, če jo soliš prej meso zakrkne in ni tako sočno :)

    OdgovoriIzbriši
  6. No to je pa odličen nasvet. . .

    OdgovoriIzbriši
  7. Zanimivo, kaj vse se ne izve na internetu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tole s soljo in mesom pa tud jaz nisem vedela :) naslednjič poskusim...za novoletno večerjo :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepo slišat, da se nam na primorskem pridruži še kakšen odličen bloger in še bolši kuharski mojster.... Tudi sama sem pred 5 leti pobegnila iz celjske megle na primorsko...vrjemi, da se boš hitro privadil na primorsko življenje, hrano kot tudi podnebje... Ljubljane se boš nazadnje še izogibal :) sama si težko predstavljam, da bi morala nazaj... Življenje tu mi daje res ogromno pozitivne energije, veliko sončnih in toplih dni, da o o odkrivanje kulinaričnih dobrot istre in ustvarjanju ne govorim. in Je pa za razmisliti tudi o kakšni Provansi, Azurni obali, Parizu in Stockholmu ( le mraz me odvrača od njega). LP :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaz res ne znam pripraviti mesa ...:). Če že, ga pripravlja boljša polovica, ampak tole bi pa tudi meni mogoče uspelo :).

    p.s. Preselila bi se...hm, verjetno za nekaj časa kam v Azijo, potem kakšna Avstralija, Škotska, ....uf...pa še kam.

    OdgovoriIzbriši
  11. Jaz sem se preselila zaradi ljubezni v Nemcijo - v bistvu se kar naprej seliva, cez dobrega pol leta ze tretjic v treh letih zveze - pestro, zelo ;) o tem tudi pisem na blogu, ce koga zanima (malce reklame ne skodi, hehe)

    Drugace pa super blogec, super nasveti.. to glede soli - pa je meni moja mati, kuharica po poklicu rekla, da ce meso zacinis se prej zmehca.. tko da nevem kaj je zdaj prav kaj pa ne ;)

    Pozdravcek v Slovenijo

    OdgovoriIzbriši
  12. Moja mama je velika mesojedka, govedino vedno soli po pečenju (pravi da je drugače trda)in navadno meso počiva v olju vsaj en dan pred peko.

    OdgovoriIzbriši
  13. Meso in sol gresta skupaj pred obdelavo, ko se poha in za pecenko. Pika.
    Hmmm selitev....Maroko Marakesh

    OdgovoriIzbriši