O TEM, KAKO SO ME PUNCE ZMEDLE

Danes sem se udeležil svojega prvega blogerskega srečanja. To je zgledalo tako, da sta na obisk prišli Katja in Nina, potem pa smo skupaj nekaj pojedli. Nina pa je prinesla tudi nekaj značk in koledarčič. Še baje od božička. Nadkul (hvala). Značke so že na moji torbi.

Ampak! Ponedeljek je ne glede na vse nadvse primeren za eksperimentiranje in novosti, zato sem naredil tole:

MAKARONI S SIROM MALO DRUGAČE:
(recept za ene blogerje)

Nikoli nisem sicer dojel makaronov s sirom, ampak tole se je po Jamieu slišalo super. Nekje najprej najdemo sir, ki se mu reče Camebert. Nujno je, da pride v lični leseni škatlici in je v enem kosu. Camebert je podoben siru Brie in prihaja iz severne Francije. Z Normandije bolj natančno. V bistvu je eden boljših sirov, ki sem jih poskusil in je fino kremast.
Sir odpremo, ga vzamemo iz ovitka, ter ga postavimo nazaj v škatlico. Na sredini izrežemo luknjo v katero damo drobno nasekljan česen, lističe svežega rožmarina ter olivno olje. Potem vse skupaj postavimo v pečico na 190C za kakšnih 20 minut, da se ves sir stopi.
Ob tem dejanju sem globoko zavzdihnil ter močno držal fige, da bo vse vredu. In je bilo.
Sir je čez dvajset minut stopljen zato ga kar prelijemo čez izbrane testenine. Zraven gre fino kakšna na hitro skuhana špinača. Jaz sem uporabil zmrznjeno in je bila tako tako. Bo treba še izpopolnit. Sirova omakica je bila pa super.


Seveda sem celoten proces pozabil slikati. To pa je tako če kuhaš za dve fajn blogerki, potem ima pa človek tremo in pozabi na čisto esencialne stvari. Kot je slikanje tistega, kar poješ.


Za vsak slučaj sem skuhal še korenčkovo juho in čežano. Čisto tako, če bi šlo vse po zlu, da ne bi bili lačni.


Možnost za zafrknit: 3/10 (sem pričakoval, da bo huje ampak se je kljub pečici super izšlo in sir se je zelo elegantno stopil)
Umazanija: 4,5/10 (če bi kuhal samo to, bi bilo neverjetno hitro pomito, ker z omako sploh ni dela)
Užitnost: 6/10 (čeprav so se slišali mnogi vzkliki "njamsi" bi se dalo še marsikaj izboljšat. Recimo špinačo in izbiro testenin. So bile take velike in ne najbolj primerne. Mogoče to mislim zato, ker sem itak goreč privrženec špagetov. Punci sta pa tudi prevljudni, da bi kaj pokritizirali:) )

V glavnem. En fin ponedeljek.

Kateri pa je vaš najljubši sir?

11 komentarjev:

  1. ah, vsi ste nama z nino lahko fouš!
    gašper je samo skromen, vse je bilo odlično. jz tega finega sira niti odpret ne bi znala, kaj šele, da bi ga skupaj s pakungo v pečico dala? korenčkova župca bo od zdej pogosto na mojem jedilniku, čežana je pa sploh <3. mene je samo sram, ker sva bli leni gostji in sva pregledali vse revije (cimre, fajn nabor!:) in se valjali po fajn sedežih in občudovali razgled, nato pa še posode nisva pomili.
    pehtranov, zmeri boljši kuhar si! upam, da nisem še vseh bonov porabila. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. bilo je res super in jaz sem tudi imela slabo vest. naslednjič bova pomivale. upam, da si med vrsticami razbral, da se še vabiva! ;)) sam si si kriv, kaj pa tako dobro kuhaš! ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah seveda sta še vabljeni! :) Kadarkoli. Bonov je še na pretek. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo, tole omakco bo pa treba probat. In to si kr v kartonu pusto? Sej tisto je kartonasta škatlca,ne?
    Čeprou mam mogoč c'lo raj Brie, ampak vrjamem da je Camembert za tole bolj fin..mmm, kar diši mi iz ekrana :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kaj, Katja ne spada več med blogerke, ker pridejo do nje samo še "povabljeni bralci". Smrk.
    In kaj bomo zdaj? Saj jest je že fajn, ampak. Brez (ustvarjalnega) dela, ni jela!
    Oprosti Pehtran, samo ne vem, kam naj se pritožim ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. @ Peteršiljček: Škatlica je lesena iz zelo tankega lesa, zmeraj enaka, ker je očitno zaščitena tudi pakunga tega sira, in ga morajo nujno prodajat le v takšni škatlici.

    @Doris: Ah, Katja je v bistvu zelo zelo pridna, trenutno prenavlja spletno stran, zato je za nekaj dni zaprla vrata, nič skrbet. Je tako pridna, da če si kdo zasluži kosilce je to ona. Blogala bo pa še naprej, seveda. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. :)) To ste se pa meli fajn. :)
    Nisem velik ljubitelj sira (dlje od mozzarelle, parmezana in 'lahkega' sira še nisem prišla - bo treba še malo poskušat, mogoče se pa le najde še kakšen). Drugače je pa tale embalaža od camemberja zelo lepa - se jo da pomit, tako da bi se še kaj drugega noter dalo, ali pa jo je treba, ko jo izprazniš, vrečit stran? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Alja: ah tale embalaža je bolj tako tako, za enkratno uporabo. Je sicer lesena, ampak zelo tanka in ni dobro skupaj zlepljena. Tako, da mislim, da jo je potem treba kar stran vrečt. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Sem precej nova na blogih, ampak tale korenčkova juha je super in si res zasluži komentar: NJAM!

    OdgovoriIzbriši
  10. Aja top 3 siri: Dimljen, Camembert in Grunlander čili - paprika :)

    OdgovoriIzbriši
  11. moj najljubši je pecorino, zaenkrat ga ne premagajo niti Francozi :) pa parmezan in feta, ja to so top trije se mi zdi :) in pa korenčkova juha izgleda res super

    OdgovoriIzbriši