O TEM, KAJ JE POVEDAL NAPO

Najbrž se še spomnite kuharske oddaje Desetka, kratkih kuharskih vložkov, ki so bili na vrsti tam nekje pred dnevnikom. Vodil jih je Boštjan Napotnik - Napo, (ki ga jaz bolj poznam iz impro lige v kateri prav tako sodeluje), kjer sta mojstrom kuharjem za 10 eurov skuhala pravo kosilo za 4 ljudi. Priznam, da oddaje nisem spremljal tako intenzivno, kot sem spremljal Jamiea, ampak je oddaja zelo simpatična. Napo je tudi en kuharski bloger, ki na svojem blogu objavlja različne prigode in svoje kulinarične mojstrovine.

(foto: Boštjan Napotnik)

Na njegovem blogu najdete en kup receptov, ki so seveda zapisani v njegovi maniri. Šaljivo in efektivno. 

Aja pa še najpomembnejše! Boštjan Napotnik je avtor uspešnice Kuhinja za prave moške, ki je sicer še nimam, ampak sem jo parkrat prelistal v knjigarni. 

Tole pa pravi o sebi: 

'Ko sem se pred osemnajstimi leti iz študentske sobice preselil v stanovanje, ki je imelo pravo pravcato kuhinjo, je bil prvi nakup po selitvi 12-delni komplet posode iz inoksa (s steklenimi pokrovi, ročaji, odpornimi proti visoki temperaturi, in dvojnim dnom, za 13.990 tolarjev), v kateri sva s cimrom scimprala marsikateri študentfutr in ki mi dobro služi še danes. Nisem hotel biti kuhar, postajal sem slavist in literarni komparativist.
Ko sem pred desetimi leti spoznaval svojo ženo, se je veliko dolgih pogovorov, iskrenja oči in dotikov rok dogajalo ob hrani – najprej ob krožnikih, kasneje ob piskrih in šporhertu. Vedno bolj zares in za Srečkota in Majo in Markota in Urško in Matevža in Sintijo in druge, ki jih imava rada. Ko sta se na kašice abonirala še Jon in Iza, je že bilo jasno: kuhar bom, kuhal bom za družino in prijatelje.''

Boštjan Napotnik, Kuhinja za prave moške

Vse podobnosti so izključno naključne. 

Se mi zdi to, da fant kaj skuha ni več noben tabu. V bistvu je čisto posrečeno. Mogoče je celo moderno. 

Aja pa še tole. Na novoletni dobrodelni improligi so člani vseh sodelujočih ekip improlige dražili svoje usluge v dobrodelne namene. Boštjan Napotnik je z Luko Korenčičem (ki je po mojem mnenju najbolj smešen improvizator) dražil kuhanje večerje za nekaj prijateljev. Ponudba je šla za med in s svojimi 20 euri nisem prišel daleč, saj je bilo prodano za kar nekajkrat več. No pa drugo leto. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar