O TEM, KAKO SEM NAREDIL ŠMORN

Danes nam je v stanovanju zmanjkalo plina. To pa zato, ker smo študentje in se kljub temu, da smo vedeli, da nam ga zmanjkuje nismo podvizali in kupili novega. Zato sedaj vsi kuhamo samo na ploščo. In gre precej počasi.

Drugače pa nič novega. Še skuham ne nič novega. Razen danes, ko mi je a_girl poslala nov PKIZP.

Takole pravi:

ŠMORN:
(Za sladkosnedega študenta)


Sestavine, ki so vedno prisotne v omari:

  • 1+1/2 lončka moke
  • 1 lonček mleka
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 2-3 žlice sladkorja
  • kanček olja
(po želji vanili sladkor, kokos)
=sama delam vse bolj kot ne po občutku, ampak naj ne bo pregosta ali preredka masa. Saj zmoreš.

+ malo nutelle in kakava zmešamo v skodelici toplega mleka, da nastane tekoč preliv (a ne pretekoč).

Zmešaj sestavine. Pristavi ponev. Stopi maslo. Vlij maso. Pusti da se samo zapeče. Obrni. Naredi packarijo. Razkosaj. Lepo zapeči. Vlij tekočo čokoladno stvar. Malo pomešaj in stresi na krožnik.
Dodaj malo stepene smetane in uživaj v sladki večerji/zajtrku/malici. In potresi s sladkorjem v prahu.

Lahko počneš tudi brez zadnjega čokoladnega preliva in stvar samo posuješ s sladkorjem in/ali kakavom.




Možnost za zafrknit: 6,5/10 (sem imel kar težave pri vsem tem prevračanju)
Umazanija: 2/10 (izjemno hitro je pomito, še posebej, če je ponev iz teflona)
Užitnost: 8/10 (izjemno dobra nostalgična večerjica je bila)

Šmorn mi je ponavadi naredila moja babi. Takrat, ko sta mojadva kam šla in je ona morala poskrbeti za to, da bom zvečer kaj jedel. Pa četudi sem bil star že 18.

Jaz sem šmornu dodal malo cimeta in bilo je super. Preliv pa sem izpustil. Je bilo pa zelo fino.

Zdaj grem pa po napornem dnevu počivat.

Kaj pa je vaša babi kuhala za večerjo?

9 komentarjev:

  1. mmm šmorn!! pa z vsem gre, samo da je sladko :))
    pa zrihtajte tole s plinom, da ne boste lačni ^^

    sicer pa nam je babi ko smo bili majhni, pri njej v varstvu, vedno kuhala hrenovke. in še vedno jih, samo da smo se otroci zamenjali :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Šmorn, mlečni riž ali gres :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Rižev narastek z jabolčnim sirupom!

    OdgovoriIzbriši
  4. nam je pa star ate vedno nardil za večerjo jajca s kruhom (v lončku stepeš jajca in v njih namočiš kruh, potem pa vse to nekaj časa pečeš,da se kruh fajn prepeče) al pa kar kuhana jajca.

    buhtli, štrudel,šmorn... - vse to je pa blo za posladkat :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Palačinke.
    In so to bile najboljše palačinke na svetu. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Za večerjo nimam pojma, je pa za zajtrk vedno bila bela kava (domače sveže mleko) in zraven domač kruh iz krušne peči. Najboljši zajtrk ever!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Pravi dobri močnik, pošteno zabeljen - zmaga :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pojma nimam, vse kar se spomnem je, da sem pri njej lahko gledala TV do poznega:) No, njena pehtranova potica je pa bila Mitica!

    OdgovoriIzbriši