O TEM, KAKO SO SKANDINAVCI KUL

Moja kuhinja je okej. Je sicer majhna ampak zelo svetla, ker ima strešno okno in še eno normalno za povrh. Je pa kriza, ko se v njej drenjamo trije (ponavadi prostovoljno, ker je to itak prostor za druženje) ampak je bolje, da ne poskušamo vsi trije naenkrat kuhat. Ker to bi bila štala. 

Ne vem, zakaj ne delajo kuhinj malo večjih. Ker je tako, da našo dnevno sobo veliko manj uporabljamo in je ta veliko večja. Ko bom velik bom imel veliko kuhinjo. Po možnosti tako s televizorjem in kavčem, da bom med tistim 19 minutnim kuhanjem riža (ja, še vedno štopam) lahko naredil še kaj produktivnega. Naprimer pogledal kakšen del Big Bang theory (ker sploh nobenega še nisem) ali pa kaj podobnega. 

Drugače pa bo itak opremljena s sicer malo, ampak nadkül stvarmi. Recimo temile: 



Vse te stvari prodajajo na spletni strani podjetja NEËST iz Pariza. So pa jih nabrali od vsepovsod. Malo s Finske in malo z Japonske. So pa vse lepe. Čeprav se naši Rib'nčani v marsičem lahko kosajo s temile lepimi izdelki. 


Kakšno kuhinjo boste pa vi nekoč imeli? 





5 komentarjev:

  1. neest so tako čudovite stvari. podobne lesene žličke in nože in rezalne deske sem si nakupila na baliju v eni japonski trgovini. komaj komaj čakam, da jih postavim v svojo kuhinjo

    OdgovoriIzbriši
  2. Skandinavci so nadkul :))(saj se vidi iz tega stavka, da sem obsedena z Nordom, ane? :) Tele stvari so pa takoo lepe - beli lončki, v katerih si pogreješ 'belo' :D mleko, cedilo z rožicami pa deske ... ahh, kako lepe reči.
    Kuhinja bo velika, odprta, svetla, s koritom svežih začimb, funkcionalna - nič visokih stenskih omar, ki jih na stara leta ne bi dosegla, z eno veliko shrambo (kot jo ima Nigella :), velikim kvadratnim pultom na sredini, s šopkom v kotu, sicer pa svetla z barvnimi dodatki :) ... in še in še bi lahko naštevala; pač reč'mo, da taka velika skandinavska kuhinja z družabnim priokusom. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Skandinavci so kul ja, ampak tudi minimalistični. Jaz bi imela belo kuhinjo in z minimalno kramo, ker naenkrat itak ne rabiš ne vem česa vse. Tako, da jaz sem za srednje veliko kuhinjo, ampak z zelo veliko kuhinjsko mizo, ker bi jo rabila še za kaj drugega - krojenje in šivanje ter zlaganje zlikanega perila npr. In otroci bi pisali domačo nalogo za kuhinjsko mizo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tako veliko, z otokom na katerem je štedilnik in delovna površina, za družabne kuhinjske večere. Ampak to bo, ko bom velika =)

    OdgovoriIzbriši
  5. cediiiilo! in deske<3 skandinavci so res kul.

    OdgovoriIzbriši