O TEM, KAKO SEM ODKRIL NEKAJ FANTASTIČNEGA

Tako, pa sem nazaj. Danes sem kuhal prvič po nekaj tednih in je bilo prav čudno. Sem pa v pravem pomladanskem zanosu počistil hladilnik in zmrzovalnik. No. Predvsem zato, ker se zmrzovalnik zaradi ledu ni mogel več zapreti. In tudi zato, ker je v njem eksplodiralo pivo. Smo študentje. Pač. No ampak sedaj je spet čist in čisto brez ledu. Danes, sem mu hotel kupit še čisto nove magnete, pa sem se vzdržal, ker ravno nisem imel drobiža. 

Ampak. To sploh ni pomembno. Pomembno je moje novo odkritje! S prijateljem sva pred nekaj tedni delala sendviče in iz omare je potegnil sušene paradižnike. Zgledali so zelo čudno a sem enega v imenu znanosti preizkusil. In bili so mi zelo všeč. Prijatelj mi je rekel tudi, da so super v pašti, oziroma pravzaprav kjerkoli. Danes sem kupil svoj paketek (ki sem ga precej težko našel) in ga takoj preizkusil v bolonjski omaki. Rezultat je super. 


Sicer sem zraven omake jedel njoke, ker se mi je pač dalo, sploh pa sem pospravljal tudi omare in naletel na kupe že vzklilega krompirja in sem moral rešit, kar se je rešit dalo. 

 
Z bolonjsko omako so kar super. 

Poleg tega sem preizkusil še eno fino reč. Jamie Oliver pravi, prav tako tudi nekaj mojih znancev, da si skuhajo večjo količino bolonjske omake, potem pa jo zmrznejo. Tako sem storil tudi jaz. Skuhal sem velik lonec omake, ter omako razdelil na tri obroke, ter dva od teh zmrznil. Kar v vrečki, ker je baje tako tudi okej. Čeprav sem omako, da preprečim kakšno nesrečo zavil kar v tri vrečke. 


Pa tudi svoj alkoholni flumaster sem našel. Sicer ni tako kul, kot tisti beli od Katje ampak vseeno. Sedaj označujem vse kar mi pade pod roke. 

Tako. Nazaj sem. Pika. 

Imate vi tudi radi sušen paradižnik?

9 komentarjev:

  1. Po pravici: nisem jih še jedla. Kje nabaviš to zadevščino? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaaa! Laurel nardi tako dobro pašto! Njami :) Bom jo prašala za recept. Pa artičoke in nevem kaj še vse notr da. Ampak js sm tud odkrila, da je sušen paradižnik tista pika na i.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Spela: Nabavi se v kakšni večji trgovini. Najlažje se dobi takšne vložene, ampak če se potrudiše se da najt tudi kakšne, ki niso pakirani v olju. Te pa so sploh super.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prvič (in od takrat tudi zadnjič) sem jih jedla v eni testeninski solati in mi je bilo po njej zelo slabo, tako da imam s temi paradižniki bolj kot ne slabe izkušnje. Verjetno bi mi bili v 'skuhani' obliki kaj boljši, ker jih res vsi hvalijo, kako dobri so ... samo spomin na tisti grozni okus mi ne da miru, žal. In prav smešno je to, ko to svojo izkušnjo primirjam s tvojim navdušenjem (in naslovom posta) :). Jah, okusi so res različni (lahko pa tudi, da je bilo s tisto solato kaj narobe :)).
    Sicer pa - super, da si spet nazaj! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmm, ja! Sušeni paradižnik resnično paše tako rekoč kamorkoli! Iz vsega naredi neko bolj fensi in gurmansko stvar...

    OdgovoriIzbriši
  6. O ja, odlični so, v omakci ali pa kar tako!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lansko poletje je bilo toliko paradižnika, da sem ga uspela nekaj celo posušiti...in še vedno ga imam v hladilniku, ker me je strah. Strah, da ga ne zmanjka, ker je to res eno čudovito dobra stvar.

    OdgovoriIzbriši
  8. Sušeni paradižniki so zakon! mmMmm .... drugače vem da se jih da kupit na tržnici, tam v pokritem delu... ena tetka jih prodaja, pa ful dobre olive v fini česnovi omakici, pa še kaj bi se našlo... ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmm, odlične dobiš v francoski trgovini Oliviers&co na Slovenski. Res dobre. Sicer pa na pokriti tržnici v toskanski trgovinici, kot je že predhodnica napisala, pa tudi pod arkadami, tam, kjer je vhod v ribarnico jihima gospa, ki prodaja suho sadje. Tam so verjetno tudi najcenejši.
    In ja, suhi paradižniki so vedno na zalogi, vsestransko uporabna zadeva.

    OdgovoriIzbriši