O TEM, KAKO SEM DELAL GAZPAČO

Danes je bilo spet neverjetno vroče. Čeprav sem se na to, da samo sedim in švicam že navadil, ker sem se pač moral, vseeno ni bilo najbolj prijetno. Zato sem se odločil, da danes res nujno potrebujem nekaj malo bolj osvežilnega in predvsem hladnega. Spomnil sem se, da imam nekje pod kupom reči spravljen recept, ki mi ga je poslala Zulejka že dolgo nazaj. Pravi pa takole: 

GASPAČO (gazpacho) je super juha, sploh za kakšen bolj vroč dan, ko se ti ne da ravno ždet za šporhetom.  Sestavine so za dve zajetni šalci juhe.

2 paradižnika, 1 kumarica, četrt gomolja povprečne zelene, pol rdeče paprike, 3-4 mlade čebulice (ali četrt navadne čebule), 1-2 stroka česna, pol avokada, 2 ščepca soli oz. po okusu, 1 JŽ oljčnega olja, 1 ČŽ kisa oz. po okusu, 2 čajni skodelici mrzle vode, drobnjak ali peteršilj za dekoracijo

Vso zelenjavo opereš, po potrebi olupiš, in nasekljaš. Polovico nasekljane paprike in zelene prihraniš za pozneje, vse ostale sestavine pa vržeš v blender in spremeniš v kremasto osvežilno župo. Po vrhu natrosiš nasekljano zelenjavo in zelišča.


Moj gaspačo je bil iz nekega razloga rdeč, verjetno sicer zato, ker se vanj stresel veliko paradižnika in malo več rdeče paprike. Je bil pa vseeno dober. Čeprav sem ga jedel prvič in pravzaprav niti ne vem kakšen bi moral biti.

Možnost za zafrknit: 3/10 (Ker se nič ne kuha verjetno tudi težko kaj prismodiš)
Umazanija: 9/10 (Ker sem uporabil palični mešalnik je v kuhinji nastala katastrofa, tako pač je)
Užitnost: 8/10 (Reč je kar fina za tako vroč dan, čeprav res ne vem ali sem gaspačo prav pripravil)

Tako. Zulejka piše tudi en fin blog, ki ga verjetno poznate. Sicer se ne imenuje več Lakotnikov brlog a lahko vseeno povem, da sem prebral vse Mustrove stripe in jih imam še sedaj spravljene in je bil Lakotnik vedno moj najljubši lik. 

Sedaj grem pa pogledat, če se je zunaj že kaj shladilo.

Kako pa se vi hladite v teh vročih dneh?

7 komentarjev:

 1. Ne skrbi, gazpacho je vedno rdeč. :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Krasne fotke, res. Kakšna je skrivnost?

  OdgovoriIzbriši
 3. a kej kuhaš al nč? kaj se to pravi! :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Eh pocitnikujem bolj ali manj. :) namesto kuhanja se raje kopam:)

  OdgovoriIzbriši
 5. luškan blog ;) me je po naklučju zaneslo, ker mam rada pehtran
  lp, e)

  OdgovoriIzbriši
 6. dost kopanja, no! boš dobil nagubano kožo.

  a bomo kšno juhco, slatkiš, zelenjavo?

  OdgovoriIzbriši