O TEM, KAKO POTREBUJEM NAČRT

Blogi, ki se ukvarjajo s hrano so se mi zdeli zmeraj ena čudna reč. To pa zato, ker očitno že znajo kuhati in potem ne vidim razloga, zakaj bi potem sploh imel blog.

Ampak.





Tale blog je okej. MEL nam da par praktičnih receptov, ki zgledajo kar fino. Čeprav bolj, kot berem tovrstne bloge bolj zmeden postajam. Ah. Pač.

Sem pa sklenil, da bom začel malo zbirati recepte. Ker če ne zmeraj tuhtam, kaj bi jedel. Mislim, da bi bil tedenski plan dobra ideja. Ali pa kaj podobnega.

Imate vi kakšno idejo?

9 komentarjev:

  1. ko malo več eksperimentiraš v kuhinji, hitro pozabiš na kako jed...zato se mi zdi slikovno in besedno upodobljenje krasen izum...izmenjava mnenj, spoznavanje podobno mislečih, izmenjava idej, piljenje svojega stila, tudi zbir receptov, blog lahko postane knjiga...
    tedenski plani so se mi vedno sfižili, malo znajo zadušiti ustvarjalne navdihe...planiram le za nekaj dni v naprej, najpogosteje med nakupovanjem glede na sestavine, ko že vidim kaj je svežega na policah hehe

    OdgovoriIzbriši
  2. če vprašam svojega milega dragega, je lahko vsak dan pašta ;)

    solato si že poblogal? tako pisano, svežo, lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozabila napisat, kaj bo danes pri meni za kosilo. File ribe z limono in timijanom, prosena kaša s korenjem ter motovilec z rukolo z limono in oljčnim oljem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mah...to načrtovanje ni za mene. Ponavadi se dogovoriva en dan vnaprej...ali pa celo isti dan ;) Kaj pa jaz vem, kaj se mi bo luštalo čez tri dni. ;)

    Kuharske bloge pa zagovarjam...da dobim kak nov recept. Na svojega pa dajem recepte zato, da jih lahko uporabi še kdo drug...ali pa da grem sama pogledat, kako se nardi kakšna stvar oz. katere sestavine rabim, ker vsega sigurno ne vem napamet ;)

    P.S. Danes sva jedla salmon burger (hamburger s pleskavico iz lososa) ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. sem delala tedenski plan, pa se ni obneslo, ker se mi npr. tega in tega dne ni jedlo planirane jedi ali pa se mi je ni dalo kuhati ali pa sem isto jedla že v službi za malico. obnese se pa zapisovanje kaj vse znaš skuhat, tko na pamet in kaj ješ in kaj vse si že skuhal, ker imaš potem ideje, kaj bi nek določen dal skuhal. ker mene osebno kar malce ubija vsakodnevno tuhtanje kaj bomo pa danes jedli. v rutini vsakodnevni nimam ravno spočitih možganov za nore kuharske ideje. tako da mi seznam kaj smo kdajkoli kuhali zelo prav pride. ker se je npr. zgodilo, da smo kaj finega skuhali, kaj eksperimentirali in je fino izpadlo in potem čisto pozabili na to in nikoli več naredili.
    uf, čisto predolg komentar. sori.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja misliti o tem, kaj bi skuhal je kar naporno. Tuhtam malo kaj bi lahko okrog tega storil.

    Sporočim, ko se česa domislim .:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Veš kaj je pa najslabše...da greš lačen brskat za idejami na netu :) Čas mineva, lačen si vedno bolj...še vedno pa ne veš, kaj bi kuhal :)
    SOvražim, ko se mi to zgodi ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Spela: No dejansko se tako zelo pogosto počutim. Me veseli, da me razumeš :)

    OdgovoriIzbriši
  9. jst nimam food bloga ampak mislim da najraje berem te vrste blogov :) tko da keep up the good work.. :)

    OdgovoriIzbriši